Portfolio


Op deze pagina vindt u een selectie van door ons afgeronde opdrachten. Klik op één van de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie en beeldmateriaal.

Staat uw product of toepassing hier niet bij? Er is nog veel meer mogelijk! Dat geldt natuurlijk ook voor de afwerkingen, zoals eventuele sierranden, (sier)afwerkingen en kleur.


Een kleine greep uit de producten die mogelijk zijn en volledig naar uw wens en specificatie gemaakt kunnen worden:

 • Hekwerk
 • Trapleuningen
 • Vuurkorven
 • Schoorsteenkappen
 • Haardroosters-, -platen en -schermen
 • (gevel)belettering en cijfers
 • Scharnieren en sluitingen
 • Uithangborden
 • Raamtralies
 • IJzeren meubilair
 • Siertralies
 • Onderhoud- en herstelwerkzaamheden

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!


Frame salontafel

Frame voor een salontafel op maat gemaakt en gelakt. Bovenop het frame komt een glazen plaat, zodat het geheel een moderne en strakke look krijgt. 

Lees meer »

Schoorsteenkap met zonnebloemen

Op maat gemaakte sierlijke schoorsteenkap die ervoor zorgt dat er geen regenwater meer in de kachel / open haard komt. Bovenop de schoorsteenkap is een sierlijke zonnebloem geplaatst, die goed past bij de bloementuinen voor en achter het huis.

Lees meer »

Plaat voor bestaande poort

Voor een bestaande poort hebben wij twee verzinkte platen op maat geleverd. Deze platen zijn afgelakt en op locatie gemonteerd. Een ideale oplossing die voor meer privacy voor de bewoner zorgt!

Lees meer »

Aanpassing tralies

Aanpassing van bestaande tralies van smeedwerk. Het originele smeedwerk is tweedehands gekocht door de klant en met enkele sierlijke aanpassingen op maat gemaakt.

Lees meer »

Trapleuningen

Twee op maat gemaakte trapleuningen van ca. 1,30 en 4 meter lang en een diameter van ca. 44 mm. Mat zwart geverfd, met rond gesmede bevestigingsplaatjes en aan de uiteinden ronde afwerkingen.

Lees meer »

Herstelwerkzaamheden hekwerk

IJzer- en smeedwerk producten zijn ontzettend duurzaam omdat ze vele tientallen jaren meegaan, maar ook deze vereisen op z'n tijd het nodige onderhoud. Door nieuwe ijzeren buizen de juiste vorm te geven en vast te lassen aan de delen van het oorspronkelijke hekwerk die wel nog in orde zijn, kan het weer vele jaren mee. Zo hoeft niet het hele hekwerk vervangen te worden: een duurzame én kostenbesparende oplossing

Lees meer »

Vierkant haardscherm

Vierkant haardscherm, op maat gemaakt voor de vrijstaande open haard. Met handgrepen in stijl van de bestaande greep op de hangende kap. Mat zwart geverfd met hittebestendige verf en met magnetische deurtjes, zodat ze niet per ongeluk geopend kunnen worden wanneer de open haard in gebruik is. 

Lees meer »

Smederij geschiedenis familie Jacobs

Ambachtelijke smederijen waren vroeger in alle dorpen door heel Nederland wel te vinden. Helaas zijn er hier tegenwoordig niet veel meer van over, maar de Jacobs smeden vormen hierop één van de weinige uitzonderingen.

Lees meer »

Voorbeeld - afwerkingen

Smeedwerk kan op vele manieren afgewerkt worden. Ter inspiratie vindt u hier diverse soorten afwerkingen - voor bijvoorbeeld scharnieren, hekwerk, vuurkorven, trapleuningen, en nog veel meer.

Lees meer »

Houdgrepen ouderwetse zeis

Houdgrepen voor een zeis volgens twee specificaties. Gemaakt in opdracht van een stichting die uitsluitend met historisch materiaal werkt. De houdgrepen voor de ouderwetse zeisen waren aan vervanging toe en dienden op ambachtelijke wijze geproduceerd te worden. De zeis wordt door het gat gedaan en vastgeslagen met de spie. De houders en spieën zijn gesmeed, de houders zijn vervolgens vastgeslagen in de houten handgrepen.

Lees meer »